Hjernen

Fra ubalance til balance i hjernen.

Hjernen er fantastisk – hjernen er plastisk

At hjernen er plastisk handler om, at hjernen har evnen til at forandre og udvikle sig uanset alder. På mange måder minder hjernen om en muskel. Pointen med at hjernen er plastisk, er at den er formbar. Men den er også et både dovent og effektivt organ, som forsøger at automatisere så mange funktioner, som overhovedet muligt. Det er derfor vi bl.a. får vaner.

Hvis hjernen ikke konstant udfordres og trænes, vil den miste sin fleksibilitet. Således ligner hjernen vores bevægeapparat, vores krop som også skal bevæges og bruges for at bevare sin evne til at være både stærk og fleksibel. Det samme gælder vores hjerne.

Derfor er det vigtigt, at vi stiller krav til vores hjerne og holder den i gang – hele livet. Hvis ikke den bliver stimuleret og holdt til ilden, kører den blot re-run på alle de gamle sanseindtryk og det den kender, som ligger gemt i dens hukommelse. For hjernen er et organ, som nemt keder sig. Derfor er det så vigtigt at den lige som kroppen og vores muskler også bliver brugt og trænet.

At træne sin hjerne er godt for alle! Alle hjerner, uanset udfordringer og problemer, kan trænes til at fungere bedre. Som med alt i livet, vi ønsker at forbedre, såsom sportspræstationer, matematisk tænkning og vores følelsesliv, skal vi træne for at optimere vores viden.

Via Neurofeedback træning og Feuerstein træning kan vi hjælpe hjernen godt på vej…

Hjernegymnastik, når det er bedst

Kognitive færdigheder

At arbejde med kognitive forbedringer gør det muligt, at stimulere og styrke mentale kognitive færdigheder, der er så afgørende og som er en grundlæggende forudsætning for at kunne lære.

Træning af hjernen

Træning af hjernen kan gøres på mange måder – der er et hav af sjove muligheder og det fantastiske ved hjernen er jo, at den gerne former sig, tager ny viden til sig – når blot vi husker at tænde for den og giver den lov.

Træning gavner blandt andet børn og unge, der har brug for et fagligt løft. For eksempel:

– Strategier til at løse opgaver.
– Strategier til at indgå i gruppearbejde.
– Hjælp til prøver.
– Et selvværdsboost.

Træning gavner blandt andet voksne, der f.eks.:

– er sendiagnosticeret med ADHD/ADD eller autisme.
– har været i en ulykke (hoved traumer) eller efter endt sygdom har mistet kognitive færdigheder.
– har svært ved at finde sig til rette i uddannelsessystemet og gennemføre en uddannelse.
– har læsevanskeligheder.

Det skal være sjovt

Træning af hjernen kan gøres på mange måder. Der er et hav af sjove muligheder og det fantastiske ved hjernen er, at den er formbar, tager ny viden ind – når blot vi husker at tænde for den og give den lov.

Kognitive forbedringer

At arbejde med kognitive forbedringer gør det muligt, at stimulere og styrke mentale kognitive færdigheder, der er så afgørende og som er en grundlæggende forudsætning for at kunne lære at lære.

Yes siger vi..

Yes, siger vi når vi opdager nye ting og sammenhænge.
Yes, siger vi når vi forstår noget – vi ikke har forstået tidligere.
Yes, siger vi når det vi har bøvlet med i årevis, svære tanker, stress, hovedpine, søvnproblemer, angst m.m. nu er væk.

Yes siger jeg..

Når mine klienter og elever oplever den følelse vi alle får, når vi opdager noget specielt, lærer noget nyt, mærker effekten af hjerne træningen og derved oplever forståelse og mestring af det, der før var svært, – nu pludselig er blevet muligt og forståeligt.